Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Igra oponašanja

1 2
  • #1
    0 10

    postova:1473
    buffalobill @ 25.2.2015. 14:53

    uglavnom dosadan,lako zaboravljiv,za odradit i nista vise

  • #2
    4 6

    postova:258
    alexije @ 25.2.2015. 16:48

    sin oca i majke glumice cumberbatch je ovdje ostvario životnu ulogu i ušao u filmske besmrtnike. mogu misliti kako mu se roditelji osjećaju, imaju sina glumačkog genija.

    film plijeni pažnju od prve minute i ni jednog trenutka ne prelazi u dosadu, vrhunac filma ljubavna scena u pivnici odrađena je maestralno, jednostavno tjera čovjeka na ponovno gledanje. dirljiv, emotivan film, inspiiriran patriotizmom, prožet ljubavlju i željom pojedinca da učini svijet boljim. klasik.

  • #3
    7 1

    postova:197
    silkycoco @ 11.3.2015. 22:23

    Film je na mene ostavio jako dobar dojam. Prije njega nisam znala previše o Turingu, nije da bih sad mogla napisati njegovu biografiju, ali potaknuta filmom krenula sam istraživati o svemu što sam na filmu vidjela.

    E sad. Lome se koplja oko toga valja li film ili ne. Na jednoj strani "to tak nije bilo", na drugoj "pa kaj onda".

    Uz film stoji opis biografska drama. Definicija: "Biografski film - ili skraćeno biopic - je film koji dramatizira život stvarne osobe ili ljudi. Razlikuju se od filmova "temeljenih na stvarnim događajima" ili "povijesnih filmova" po tome što pokušavaju opsežno prepričati život osobe ili bar povijesno značajne godine njihova života." Nisam shvatila da je cilj filma da on uđe u povijesne knjige, već da gledateljima tematiku (problematiku) koja je slijedila Alana Turinga tijekom života (i nakon), maksimalno približi.

    Ima li previše ovog i onog u filmu... za mene nema. Svaka minuta mi je bila zanimljiva, Cumberbatch je sjajno odglumio, saznala sam nešto novo što me potaknulo na istraživanje i ja sam zadovoljna.

    Meni osobno je film više legao nego Genijalni um s Russelom Croweom. Taj mi je bio puno teži. Ali, tamo je glumila sjajna Jennifer Connelly... :divi se njenoj ljepoti:

    U svakom slučaju, preporuka.

    P.S. Znam da Charles Dance ima puno uloga i volim ga kao glumca, ali kako ga zadnjih godina gledam u Igri prijestolja, cijelo vrijeme ga vidim kao Tywina.

  • #4
    4 8

    postova:2527
    bearfoot @ 25.3.2015. 15:53

    film koji zaokupi pažnju, kako likovima i glumom tako i radnjom...tragedija pojedinca i tragedija društva tog nesretnog vremena stavljena su u ovom filmu na vagu i uzročno-posljedično savršeno prikazane...osobno se nikako ne mogu složiti s njihovom tadašnjom odlukom nakon dekripcije Enigme, razumijem njihovu logiku ali se ne slažem s njom...pitam se gdje bi danas bila informatika i računala da je Christofer nastavio " rasti",  a sad me zanima i kako su završili ljudi koji su stvorili Enigmu....

  • #5
    2 6

    postova:258
    alexije @ 4.4.2015. 16:06

    bolji od rocky.

  • #6
    1 1

    postova:26
    monte_cristo @ 7.1.2016. 21:46

    Ne vidim neka odusevljenja za ovaj film, medjutim na mene je ostavio zaista ogroman dojam. Fantastican i uzbudljiv film Based on a true stroy, sto je meni jos jedan veliki plus jer sam zaista veliki fan takvih filmova i uvijek sam spreman pogledati nesto takvo. Ovaj film je izuzetno uradjen sa fantasticnim Benedictom koji je samo potvrdio svoju klasu koja je neosporna. 
    Za mene jedan od boljih glumaca danasnjice.  
    Apsolutno preporuka svima koji vole pogledati film o Drugom svjetskom ratu, ali i za one koji ne, ovo ce im se sigurno dopasti!
    9/10 

  • #7
    1 6

    postova:104
    filmofil2004 @ 7.1.2016. 22:40
    Kaj ste ga vaka ishvalili ja mislia film ce biti haos kad no ispade vrlo los film,pogledati jednom i zaboraviti.
  • #8
    0 3

    postova:277
    marlonbrando @ 7.1.2016. 22:53

    Ovom filmu samo nedostaje dobar redatelj! Priča i scenarij su odlični, to znamo. Cumberbatchova gluma - ne treba govoriti... Međutim, malo vještiji režiser bi napravio puno kompaktnije i za nijansu uzbudljivije djelo. Uglavnom, film za pohvalu. Sjećam se da sam bio vrlo ispunjen nakon gledanja u kinu, a to je osjećaj koji se traži.

  • #9
    2 3

    postova:104
    filmofil2004 @ 7.1.2016. 23:24

    Cumberbatch je odličan,ali film u cjelosti je PREPATETIČAN!!!IInače volim Turinga ali film je sramota.

  • #10
    0 7

    postova:1473
    buffalobill @ 8.1.2016. 10:17

    kak nisi znao ? pa prvi sam gore upozorio da je film dosadan,pogle koliko sam lajkova dobio..
    drugi put citaj odpocetka Namiguje

  • #11
    2 4

    postova:104
    filmofil2004 @ 8.1.2016. 12:22

    Kak stvari idu dobit ću isto lajkova.Osmijeh

  • #12
    0 1

    postova:34
    dario zoric @ 14.1.2016. 13:40

    nerazumin po svom misljenju, kako imdb kao ako ne naj bolja starnica za filmove daju ocijenu filma 8.1

  • #13
    2 3

    postova:57
    clauden @ 18.6.2016. 16:26

    Pawn Sacrifice je bio drugi najbolji film te godine, a od nagrada nije dobio ništa skoro kao i najbolji, a totalno podcijenjeni The Imitation Game..

  • #14
    0 3

    postova:1473
    buffalobill @ 19.6.2016. 9:37

    ne mogu shvatiti zasto ti se svidja taj dosadni,ispodprosjecni film upitne autenticnosti,osim ako se to ne desava na podsvjesnoj  razini ili kao nekakavi bizarni fetis,u tom slucaju mogu to prihvatiti,malo si me razocarao

  • #15
    4 2

    postova:57
    clauden @ 19.6.2016. 10:49

    Buffy, kada sam prvi put pogledao The Imitation Game nemalo sam se, ali ugodno, iznenadio jer sam bio uvjeren da se tako dobri filmovi više ne snimaju. Zašto ti je npr. toliko bitno je li film u detalje autentičan ili nije (znam da su i neki poljski znanstvenici imali udjela u razbijanju Enigme) kad se zna da je Alan Turing bio matematički genije koji je stvorio prvo računalo bez kojeg se kod ne bi nikad probio? Čak je i jedan Steve Jobs kada je osnivao svoju kompaniju dao joj je ime upravo po Alanu Turingu (Apple) jer je ovaj običavao pojesti jabuku prije spavanja, a dugine boje koje se nalaze na logu jabuke su također u njegovu čast (Turing je bio homoseksualac) i to je na žalost skupo platio. Nisu mu pomogle ni zasluge iz rata, ni doprinos akademskoj zajednici, ni cjelokupno stvaralaštvo. Doduše posthumno je rehabilitiran od strane engleske kraljice.

    Gdje vidiš mane ovom filmu, osim možda u autentičnosti što i nije toliko bitno jer ovo nije znanstveni rad kojim se brani doktorska disertacija na sveučilištu nego filmsko umjetničko djelo koje ima zadaću koliko je to moguće vjerno oslikati zbivanja toga vremena i prikazati ih gledljivim. To mu je jedina zadaća.

    Vrhunska režija, izvrsni dijalozi, nenametljiva radnja koja se neprimjetno diže kroz čitav film i onda doživljava antologijsku kulminaciju u ljubavnoj sceni (dijalogu) u pivnici je nešto tako rijetko viđeno da bih na prste mogao nabrojiti filmove sa jednako kvalitetnim vrhuncem. Priča je zakon, sama potka filma koja veliča ideal pravde i žrtve je čudo, a šablona sa porukom ispravnosti u prkos možda malo preoštro rečeno, besćutnom sistemu je nešto fantastično.

    Praznog hoda gotovo da i nema, jedino zadnjih deset minuta film malo pada u tempu jer je rat gotov pa se sve opustilo, prijateljstva umiru ili nestaju, pa sukladno s time nema više ni one napetosti koja je bila vezivno tkivo između junaka. Režiser se sada fokusira na ono što je ostalo, genijalnog čudaka koji neshvaćen (a kad je koji genije bio shvaćen?) i odbačen (spolna orjentacija) od društva i dalje živi svoj samotnjački, inovacijama posvećen život.

    Veliki plus filmu je i to što ga odlikuje nekoliko antologijskih scena koje se gle začudo mogu usporediti čak i sa Rocky-jevim trčanjem uza stepenice, možda najpoznatijom scenom u povijesti kinematografije.

    Prva je opening credits kada dječak koloporter vikom o objavi rata smrzava atmosferu u gužvi na željezničkom kolodvoru, a Cumberbatch istovremeno kao kontrast odlučnim hodom probija istu tu strahom opsjednutu masu - simbolika sudaranja dva ekstrema zla (rat - led, smrzavanje) i dobra (Cumberbatch - ledolomac - nada), sve to podgrijano fantastičnim dramatičnim soundtrackom koji čini kao da nas vraća u to vrijeme.

    Razgovor Turinga s admiralom krutog  odgoja potpuno nekompetentnim da vodi posao za kojeg je zadužen i uz to još i bira kandidate, a kamoli da uvidi kakav genije sjedi pred njim. To rezultira fantastičnom Turingovom inicijativom u dijalogu u kojem briljira s nekoliko iznimno inteligentnih doskočica u kojima isijava sva njegova vanserijska lucidnost, kreativnost i neopterečenost situacijom. A posljedica toga je i posramljivanje Denistona koji da tragedija po njega bude još i veća to i uviđa!

    Scena u kojoj Turing nevjeroajtnom "drskošću" šalje Churchillu (!) pismo da ga postavi za šefa projekta i njegovo obračunavanje s balastom kojeg rješava bez kompleksa začuđujućom lakoćom opsjednut samo ciljem

    Scena iz pivnice s nastavkom u obavještajnom centru gdje uz suze i nevjericu ipak probijaju kod, po meni najjača scena i vrhunac filma.

    I na kraju kruna tj. priznanje - scena gdje Turing sa kolegicom putuje u Londom da bi šefa MI6 u diskreciji obavijestio o uspjehu vodeći tih, nenametljiv razgovor u pivnici nakon čega od pretpostavljenog prima priznanje za sav uloženi trud i povjerenje koje je bilo na kocki.

    Dodao bih i još jednu briljantnu scenu regrutiranja mlade znanstvenice koja nakon kašnjenja prvo biva upućivana na kat za razgovor za sekretaricu, a na kraju na intervenciju Turinga ipak pristupa testu i na njegovo iznenađenje riješava zadatak brže od njega. 

    O glumi Cumberbatcha neću trošiti riječi, savršeno je jedini izraz koji mi pada na pamet.

    Ljubav je nenametljiva, jedva primjetna. Zato je mnogi ne prepoznaju. 

     
1 2
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala