Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Na rubu budućnosti

1
  • #1
    5 1

    postova:416
    taurus @ 3.9.2014. 22:37

    Nisam ljubitelj Cruiseovih filmova u kojima igra stereotipne likove tipa superšpijuna (Mission Impossible) ili neke vrhunske talente koji se moraju podići sa dna i opravdati svoj potencijal (Top Gun,Days of Thunder) ali moram priznati da je u naučno-fantastičnim trilerima vrhunski.Nakon originalnog Minority Reporta i donekle šabloniziranog ali ipak intrigantnog Obliviona te,meni također odličnog,War of the Worlds Cruise kompletira,takoreći,poker dojmljivih SF ostvarenja sa Edge of Tomorrow.

    Iako zapletom,donekle,podsjeća na Source Code ili pak "lignjastim" izgledom vanzemaljaca asocira na Matrix a egzoskelet vojnika djeluje kao nabildana verzija onoga što je M.Damon nosio u Elysiumu,Edge of Tomorrow sve spomenute,već viđene,elemente uklapa na jedan novi,svježi,način u vrlo dinamičnu i scenaristički impresivnu cjelinu.Bez obzira što,kao osnovni pokretač radnje,imamo konstantnu repeticiju dešavanja jednog istog dana,sa svakim novim "resetovanjem" priče prezentira nam se neki novi detalj ili čak čitava nova linija "sudbine" koju junak pokušava "skrojiti" u pokušaju da spasi svoj život a naposlijetku i ljudski rod.

    Cruise se sjajno snašao u ulozi propagandnog oficira koji se spletom okolnosti nađe na "prvoj" ratnoj liniji te neočekivano postaje jedina šansa čovječanstva za pobjedu.Kroz mnoštvo ponavljanja istih situacija,on se adaptira i uči na svojim greškama te su dotični "trial and error" segmenti filma često i izvor suptilnog humora koji je inteligentno inkorporiran u priču i ne remeti,od starta nametnuti,vrlo ozbiljan tonalitet filma.E.Blunt vrlo dobra u gotovo pa nekoj verziji ženskog Kapetana Amerike ili čovječanstva u ovome slučaju.

    Treći čin filma donosi nekoliko klišej situacija te spomenuti dinamični tempo praćenja glavnog junaka u njegovoj vremensko-anomalijskoj Odiseji biva supstituiran gotovo pa klasičnim prikazom grupe likova na zadatku i nesebičnog žrtvovanja za viši cilj,pa ipak ta nagla promjena stila ne predstavlja veliki minus u konačnici i ne mijenja sve pozitivno što film pruža u prve 2 trećine.

    Egde of Tomorrow je vizualno besprijekorno ostvarenje sa novim twistom na već viđene elemente i izvanrednim Cruiseom te je kao takvo hvale vrijedan dodatak naučno-fantastičnom žanru.

  • #2
    2 1

    postova:43
    arista @ 15.9.2014. 12:28

    taurus je sve rekao :) , ali da i ja podijelim koju misao nakon pogledanog filma.

    Nisam ljubiteljica Toma Cruisea - iako me ne zanimaju privatni životi glumaca, ipak moram priznati da mi se Cruise čini kao pravi ljigo. No, to ne znači da izbjegavam njegove filmove, uglavnom mi baš ne sjedaju, Oblivion mi se nije svidio. Edge of Tomorrow me oduševio trailerom pa nisam mogla ne pogledati film.

    Oduševio me već sam početak filma jer počinje "u glavu", nema dosadnih, nepotrebnih uvoda. Radnja je zanimljiva, Cruise jako dobar u svojoj ulozi, Emily Blunt mi se jako sviđa, samo je malo naporna u nekim trenucima, vizualno odličan, alieni odvratni kako i trebaju biti.

    Vraćanje u prošlost je dobro odrađeno, ali kraj mi baš i nije sjeo.

    Svakako pogledati, nećete požaliti.

  • #3
    3 3

    postova:2
    imazile @ 20.9.2014. 0:46

    Odlican film !!!!

  • #4
    3 3

    postova:2527
    bearfoot @ 23.9.2014. 8:58

    svakako jedan od boljih žanrovskih predstavnika u zadnje vrijeme, a neobično da je Tom glavni glumac kao i drugom hvale vrijednom Oblivionu...jel ima taj čovjek koji promašaj? na filmu mislim....

    iako sve već viđeno u raznim varijacijama nekako je autorima uspjelo dati doddatnu vrijednost ovom filmu uklopivši sve te ideje u jedan atraktivan i napet film...osjetio sam razočaranje kad se objašnjava uzrok vremenske petlje u kojoj se našao glavni lik i nakon toga film se često gubi u nepotrebnim obrazloženjima i građenju suvisle priče i na kraju gotovo se raspada u želji da što prije završi na što zamršeniji način. Morat ću ga gledat još jednom, ne samo da polovim promakle prizore u ipak prebrzim akcijskim scenama, što je meni i više nego dovoljno za vrlo dobru ocjenu.

  • #5
    0 5

    postova:2916
    gorlock @ 1.1.2016. 20:43

    Vrlo zanimljiva SF priča, koja ostavlja onaj dojam "već viđeno" ili možda nije, možda je samo takav film?

    Jako dobro.

  • #6
    4 0

    postova:50
    dragmio @ 1.10.2016. 22:11

    Upravo je bila scena kad bira jezike na exoskeletonu, a prvi ponuđeni mu je hrvatski. Ko je još skužio? :)

  • #7
    2 1

    postova:1
    p_marko @ 21.8.2018. 11:33
    Ako sam u svom zivotu odgledao svega mozda 3 filma na tematiju Vanzemaljaca, Nove tehnologije, Novih oruzu ubi te me. Ali bas pre neki dan ukucah na google Source Code Smiliar movies, i prvi na listi mi je izasao upravo ovaj. Na prvi mah mi se odmah nije svidelo, upravo zbog tih oruzja, vanzenaljaca ili sta vec, ali zbog price koju sam zakljucio po trejleru ipak ga dodam na listu filmova koje moram odgledati u slobodno vreme. I sve nesto kontam da ga ostavim za kraj, da ga odgledam tek kad odgledam sve ostale fimove koje sam planirao al reko ajd da ga otaljam pa da uzivam u ostalima kasnije. Prvih 15 minuta filma me je ubedio da je film bas onakav kakav sam mislio, blagi prosek i samo sam cekao trenutak kada ce da mi pukne i da ga ugasim, ali posle tih 15 minuta, gotovo sam doziveo prosvetljenje u obliku ( koja sam ja budala, ovo je jedan od boljih fimova u poslednje vreme i njega si nasao da ostavis za kraj idiote), znaci totalni novitet od filma, novitet u blackbuster fimovima koji morate da pogledate. Sto se tice glumaca, svi dizu farsu oko Tom Kruza, covek je odglumeo bez greske, ali meni je on u drugom planu, jer je tu Emily Blunt koja je neverovatna, toliko seksi i zavodljivo deluje pa cak i kada je zbunjena u nekom delu filma. Kraj je po meni sjajan. Necu da spojlujem ali preporuka je definitivna. Ocena 8.5/10. Za glumu 10/10.
  • #8
    0 1

    postova:208
    jeremiah @ 13.10.2019. 0:04
    Biksvezna
  • #9
    0 0

    postova:131
    void @ 21.3.2020. 22:53

    Ah, baš volim i ovaj film. Osmijeh

  • #10
    1 0

    postova:23
    filip06 @ 22.3.2020. 11:01
    Dobar film,,ali kraj mi nije to to,..mogli su tu nesto bolje iskombinirati :)
  • #11
    1 1

    postova:348
    masina @ 16.4.2020. 22:51
    Niste skužili kraj? Jesam li ja jedini?.. Evo ovako... Ne tako, no ovako.. Omega je u stvari Tom, i to je to... 😜
1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala