Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Američki varalice

1 2
  • #1
    1 1

    postova:228
    joker12 @ 14.12.2013. 16:18

    Njušim Oscara.

  • #2
    4 0

    postova:416
    taurus @ 3.1.2014. 20:20

    Korumpirani političari,profesionalni prevaranti te mafijaši koji kontrolišu Ameriku iz sjene,bio bi najjednostavniji sažetak ovog specifičnog djela Davida O.Russella.Zanimljiv je to spoj glamura 70-ih i brojnih skandala koji su tada potresali "prijestolnicu" kapitalizma prikazan,u suštini,kroz vrlo detaljnu karakterizaciju glavnih protagonista.Čitava glumačka postava se tako vjerodostojno utopila u taj živopisni svijet varalica,ljubavnih trouglova i različitih interesa da je praktično nemoguće izdvojiti nekoga a ne načiniti nepravdu prema ostalima.Bale ponovno briljira u ulozi talentovanog prevaranta čija sposobnost uvjeravanja ljudi u različite "istine" nema granica.Ni ne moramo više napominjati da je pored karakterne transformacije još jednom demonstrirao i fizičku kao dokaz svoje predanosti svakoj ulozi.Ostatak glumačke postave nimalo ne zaostale za Baleom,od A.Adams u ulozi žene koja pokušava manevrisati  između uloge ljubavnice i odanog partnera preko B.Coopera kao ambicioznog FBI agenta pa sve do J.Lawrence kao neurotične i neukrotive supruge glavnog lika.J.Renner ništa manje dobar kao naivni idealista sa misijom ekonomskog revitaliziranja svoga grada.Zajednička karakteristika svim spomenutim ( i podjednako dobro napisanim) likovima je zapravo njihova težnja ka ličnom reinventiranju odnosno aspiracija prema novom životnom početku.Film kao i dosadašnja O.Russellova ostvarenja balansira između crne komedije i teške životne drame u kojoj su pojedinci i njihovi odnosi u prvome planu.Kostimografija je sjajna,na momente film djeluje režiran kao muzički video što dodatno uvlači gledatelja u dotični svijet ambicija,ljubavi i nedosanjanih ideala.Baziran na istinitim događajima ali istovremeno obogaćen nevjerovatnim zapletima i osebujnim likovima,American Hustle nam pruža uvid u fundamente na kojima počiva moderna Amerika i kao takav predstavlja mnogo više od običnog filmskog ostvarenja.

  • #3
    3 0

    postova:228
    joker12 @ 16.1.2014. 17:19

    David O. Russell je trenutno u zlatnim ogdinama što se tiče karijere. Njegova zadnja tri filma (Boksač, U dobru i u zlu, Američki varalice) su me oborila s nogu. 

    Ja mislim da su Američki varalice njegov najbolji film. Ako mu ovaj film ne donese Oscara, neznam koji će.

  • #4
    2 3

    postova:271
    sebulba @ 30.1.2014. 23:06
    moram priznati da mi je prvih sat vremena film poprilicno bzv, nakon toga je jako dobar. glumacka ekipa kao i glazba su odlicni, ali cjelokupni dojam je zapravo nista posebno, nesto mu nedostaje.
  • #5
    1 5

    postova:242
    smarkovi @ 31.1.2014. 11:47
    Ove godine filmovi za Oscara i nisu na nekoj razini,no valjda ce krenuti na bolje
  • #6
    2 0

    postova:2527
    bearfoot @ 9.2.2014. 10:39

    zvjezdana ekipa na okupu čije glumačke sposobnosti očito mogu ovu, već tisuću puta prežvakanu priču, učiniti relativno zanimljivom...kako film odmiče likovi polako nadjačavaju nemaštovitost u pojedinim trenutcima vrlo tanke radnje i u suradnji s muzičkom kulisom i Jenniferkinim sisamaPlazi jezik dominiraju filmom dajući uvjerljivost toj pretankoj priči...dijelovi filma, npr privatni život fbi-evca, gradonačelnika, jadan su pokušaj dodavanja humora filmu koji mu, istini za volju, ne bi škodio,da ga je bilo...rijetki su filmovi gdje vidimo što znači "gluma" i angažman glumaca, profesionalnost koja omogućuje gledatelju da povjeruje likovima bez obzira na plitku ideju...

  • #7
    3 1

    postova:264
    filmofil1983 @ 15.2.2014. 22:08

    -David O.Russell redatelj je koji je se već pokazao činjenicom da u četiri godine ima tri nominirana filma u kategoriji najboljeg filma i to svakako nije mala stvar.I ovom kriminalističkom dramom pokupio je sve važnije nominacije,njih čak deset.

    -No pravo je pitanje da li je "American Hustle "zaslužio baš deset nominacija?Film ima jaku scenografiju i doista je sedamdesete godine koje su bile godine kiča i neukusa prenio uspješno u fim,no mislim da filmu nedostaje čvrsta struktura.

    -Film bi trebali pogledati svi filmofili i ocjeniti ga, jer ga je šteta propustiti.Pogledati

  • #8
    2 1

    postova:130
    krushka @ 16.2.2014. 17:52

    sedamdesete godine su bile godine kiča i neukusa?? Ja o tome nemam pojma

  • #9
    3 2

    postova:24
    john_debakl @ 16.2.2014. 18:39

    jako precijenjen film

  • #10
    0 1

    postova:80
    cor @ 17.2.2014. 23:49

    čeka da ga pogledam. nadam se da ipak nije takav  užas kao prenapuhana gravitacija koja će sigurno dobiti oscara,bar jednog, jer obično smeće filmovi,s nekom holivud bulšit sentimental porukom,i dobiju.

  • #11
    1 1

    postova:242
    smarkovi @ 19.2.2014. 8:41
    Konacno sam ga pogledao i po meni nece dobiti Oscara za najbolji film,mozda u nekoj drugoj kategoriji
  • #12
    2 0

    postova:256
    karter @ 27.2.2014. 15:59

    Kako je nevedeno u prijašnjim komentarima već od prije poznata priča, u svom frenetičnom tempu malo zbrkan film s određenim nelogičnostima u radnji te definitivno preneozbiljan za nagrade i zahtjevniju publiku. Usprkos ovome meni daleko najzabavniji i najdraži film ove godine. Odličan miks komedije, kriminalističke drame i onih prevarantskih filmova tipa žalac, a sve začinjeno energičnom režijom o.russela, briljantno dočaranom atmosferom sedamdesetih i ono najočitije maestralnom glumom cijele glumačke postave. Ja sam film prvenstveno doživio kao komediju gdje je najveći naglasak stavljen na likove i oni su scenaristički izrazito dobro profilirani gdje su odlično prikazane njihove težnje, želje, motivacija određenih postupaka te film uopće nije tako plitak kakav se dojam dobije zbog svog humorističnog štiha i ludog tempa. Međutim za stvoriti takve osebujne, karizmatične likove trebalo je angažirati kremu američkog glumišta što je i napravljeno. O Baleu i Adams (šteta što će joj opet Oscar izmaknuti) ne treba ni pričati, Lawrence briljira kao poludjela, nepredvidljiva kućanica a i cooper me iznenadio solidnom ulogom i urnebesnom scenom sa majkom i viklerima u kosi. Renner i de Niro u kratkim ali pamtljivim ulogama. Russel je zbilja jedan optimističan i romatičan lik jel je ovaj film mogao isto tako tragično završiti, mene je npr. lik carminea uvelike podsjetio na lik sobotke u žici međutim nekakva teška realistična tragična priča naravno da nije bila ni intencija russela. Sve u svemu scenaristički i glumački izvanredna krimi komedija prvenstveno bazirana na karakterima i njihovim međusobnim odnosima, a manje na nekoj kompleksnosti radnje. Objektivno jedino bi oscara mogle osvojiti  lawrence i adams, iako mislim da je ovo najbolje što nam hoolywood u ovom trenutku može glumački pružiti.

  • #13
    1 0

    postova:158
    fantasma13 @ 27.2.2014. 22:46

    meni se čini upravo suprotno, za razliku od prošlogodišnjeg mršavog izbora za oscar (argo wtf !?), 2013. je itekako godina dobrih fimova !

     
     
    CTRL Q to Enable/Disable GoPhoto.it
  • #14
    3 0

    postova:25
    vriska @ 2.3.2014. 19:59

    priznajem da sam uzivala gledajuci ga, iako je debelo van mog standardnog ukusa

    radnja je jednostavna za pratit, likovi odlicno razrađeni, i "odobravam" izbor glumaca

    za razliku od kolege s posla s kojim sam ga gledala, koji je ocekivao da ce bit nesto u stilu Oceanovih 12, drago mi je da nije ispao tako

    ne mirisem oscara, ali nema veze, to mu ne umanje vrijednost 

  • #15
    2 0

    postova:560
    crnisokol @ 12.8.2014. 10:00

    Film je dobar, mogao bi reći 'samo' dobar s obzirom na redatelja i zvučna glumačka imena.

    Sama radnja s prevarama i obmanama te prevarama i prevari je ok i solidno je izvedena. No, da nije odličnih glumaca ovo bi bio tek prosječan film. Iako su svi dobri, istaknuo bih Jennifer Lawrence i Amy Adams koje su mi bile odlične i od muških Jeremyja Rennera. Glazba je solidna s ponekom odličnom pjesmom (Jennifer s Live and Let Die). U biti film ima odličnih pojedinačnih scena no kao cjelina je ispao pomalo zbrkan i toliko efektan koliko bi se čovjek nadao.

1 2
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala