Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Veliki Gatsby

1
  • #1
    6 3

    postova:71
    lily7 @ 3.6.2013. 18:05

    Ovo nije najgori film godine, ali mi je definitivno najveće razočaranje. Koja šteta. Možda sam jednostavno previše od njega očekivala jer knjigu obožavam... A film izgleda kao "Moulin Rouge!" na speedu, čovjek bi pomislio da ih je snimio isti redatelj... xD 

    Na papiru film čak izgleda okej, 1920-e jesu bile doba raskalašenosti pa je raskošna produkcija opravdana, a i zanimljivom se činila ideja da umjesto jazza, soundtrack bude Jay-Z i hip hop. Ali nažalost, u realizaciji je nešto pošlo po krivu, a to ide Luhrmannu na dušu. Film na kraju kao da je prava suprotnost suštini knjige - njena najveća vrijednost je u suptilnosti i nedorečenosti, a Baz je sve praktički spelovao za publiku i tako se putem izgubila čar. Oni dijelovi koji su donekle zabavni i vizualno privlačni nemaju nikakvi temelj u knjizi, a oni pak dijelovi vjerni knjizi su prespori i dosadni. Pogriješili su i lik pripovjedača Nicka (Tobey Maguire) koji je trebao biti ciničan i objektivan promatrač kao antiteza sanjaru Gatsbyju, no u filmu on više podsjeća na izgubljenog psića koji Gatsbyja gleda s obožavanjem. Bljaki.

    Jedini aspekt filma vjeran knjizi je Leonardov Gatsby, on je svaku nijansu lika savršeno shvatio i odglumio, ali jedan glumac, ma koliko talentiran, nažalost ne može spasiti cijeli film. Vjerojatno će Leo za ovu ulogu opet biti nominiran za Oscara. I vjerojatno ga opet neće dobiti. Ali nema veze, i veći glumci od njega su ostali praznih ruku. Gary Oldman još nema Oscara, hello. What a joke.

  • #2
    2 2

    postova:2527
    bearfoot @ 12.8.2013. 17:07

    raskošan ili skup film o meni potpuno neinteresantnoj temi..

    ...ljubiteljima Fitzovih romana i poznavateljima njegove biografije vjerujem da ovo može biti zanimljivo, ali meni sve djeluje isprazno i neuvjerljivo...i ko što lily7 kaže, karikaturalan lik pripovjedača ne pomaže baš ukupnom dojmu...

  • #3
    3 2

    postova:67
    shogun @ 10.11.2013. 21:50

    Loš film, na trenutke skoro sam zaspao. Luhrmannova režija je sva zbrzana, za mene katastrofalna. Za jednu običnu dramu ima previše CGI-ja. Inače odličan roman su jednostavno loše adaptirali, valjda u trendu filmova zadnjih 5 godina. Priča ovdje nema ni glavu ni rep, a glumačke izvedbe kao da su trećem planu. Razočaravajuće, gubitak vremena.

  • #4
    0 0

    postova:9
    perunika @ 30.5.2020. 19:21
    Ovako upropastiti prekrasan roman je za optužnicu. Kad se sjetim davne vezije sa Redfordom i Miom Farrow...inače za razumijeti roman treba se malo uživjeti, malo uključiti mozak... Leo je predobar kao i uvijek, svakako predobar za ovu katastrofu.
  • #5
    0 0

    postova:228
    atlantiday @ 30.5.2020. 20:18

    Prvo, niti me se dojmila knjiga, niti film. Redford je bolje odglumio Gatsbya, premda ni tada nisam bila nešto impresionirana. Di Capria baš ne volim, tako da nisam ništa ni očekivala. Sve u svemu, puno i previše blještavila i glamura u odnosu na slabu priču.

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala