Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Grijesi očeva

1
  • #1
    2 1

    postova:256
    karter @ 18.5.2013. 18:57

    Trenutačno najbolji film ove godine koji sam gledao. Svakako treba pohvaliti redatelja za viziju i ambiciju. Film je podijeljen u tri dijela, međutim po kvaliteti dosta neujednačena, barem meni. Prvi dio predvođen sjajnim goslingom daleko najbolji, snažan, predivne kinematografije, savršenih umjetničkih kadrova , emocionalan, glazba, sve je tu. Drugi dio dosta slabiji iako je cooper iznenađujuće dobar u dosta kompleksnoj ulozi. Tek pri kraju u trećem djelu skužimo što je film htio prikazati i gdje kreće. Kraj sam mislio da će biti, drugačiji efikasniji ali dobro. Film dotiče brojne univerzalne teme koje neću sad nabrajati i mislim da se malo zagušio u toj ambicioznosti. Ali film izuzetnog stila sa nekim čudnim spojem naturalizma i estetike i puno većim pitanjima oda pukog odnosa očeva i sinova koji se naravno neće svima sviditi ali vrijedi pogledati. Nasrao sam puno toga, nemojte zamjeriti.

  • #2
    3 1

    postova:41
    borgia @ 5.7.2013. 12:35

    Ambiciozan i kompleksan film o očevima i sinovima.

    Za početak, izuzetno mi je drago da se uspjela okupiti ovakva vrhunska glumačka ekipa za  napraviti ovu odličnu dramu, to je postala prava rijetkost u današnjem Hollywoodu.Neću pričati o zapletu jer za to služi tekst iznad ali  slažem se s karterom, prvi od tri djela filma doista odskače.  R. Gosling izrasta u jednog od onih glumaca koji ima sposobnost značajno podići kvalitetu cijelog filma, već nakon prve scene će vam biti jasno zašto to kažem, također zadnja scena s Lukeom (Gosling), momkom koji čini loše stvari iz najboljih mogućih namjera je srcedrapajuća. Kad se već dotičem glume ne mogu ne spomenuti izvrsnog i s pravom sve poznatijeg glumca B. Mendelsohna u ulozi Lukeova zločinačkog partnera i Raya Liottu koji je opet nepogriješivo portretirao ulogu potpuno odbojnog i moralno nakaznog policajca. Drugi i treći dio filma su mnogo prigušeniji, nema  scena koje onako, baš odskaču,   a opet izuzetno je napeto. Zapravo nakon prvog djela filma  više niste sigurni što možete očekivati. Reći ću samo da treći čin sve povezuje na jedan lijep način. Pohvalio bi redatelja za zanimljiv, pomalo art izgled i atmosferu filma ali onako sa mjerom, a svemu pomaže i nenametljiv ali primjetno dobar soundtrack.


    Ovo nije lagan film za pogledati i sigurno neću htjeti ponoviti to iskustvo bar sljedećih nekoliko godina, ali 100% ga neću zaboraviti.
    Film za one koji vole filmove, a ne show začinjen kokicama i Colom.

    Ocjena: 8/10

  • #3
    0 5

    postova:2527
    bearfoot @ 6.7.2013. 17:44

    istina da je film ambiciozan, i to je sve...prvi dio filma iznio je Goslin, iako njegov glumački izražaj prestaje biti zanimljiv još uvijek ima dovoljno karizme, drugi dio Liota...ostali mlaki likovi bezglavo i besmisleno lutaju filmom koji je ambiciozno pokušao američkom šljamu, društvenom i karakternom, ubrajam tu i policiju i pravosuđe i politiku, dati umjetničku filmsku kvalitetu, ali nije uspio... umjesto uživanja u filmu do kraja, jedva čekamo kraj, kakv god da bude samo nek dođe a došao je u najgorem mogućem obliku...već krajem prve epizode, idiotskim ponašanjem policajca

    i slinenjem glavnog lika na telefon kreće pad kvalitete i dojma i ne zaustavlja se do samog glupog završetka...druga i treća epizoda već su bezbroj puta prežvakane teme dijelom čak i sa istim glumcem i to na mnogo bolji način...prvi dio filma, uz neku bolju akcijsku scenu i dublji sukob među likovima, trebao je biti film za sebe, ima potrebnu kvalitetu, likove, priču i vidljivi entuzijazam autora i glumaca i imali bi smo tad kvalitetnu socijalnu krimi dramu s mudima, ovaku imamo razvodnjenu i neuvjerljivu dramu koju kao da smo već gledali...bezbroj puta...

  • #4
    0 0

    postova:67
    shogun @ 23.9.2013. 16:11

    Kolege s foruma su sve već rekli, nema se što nadodati (baš se i ne slažem s bearfootom). Film je uistinu osvježenje (pa i iznenađenje) u doba loših i neinovativnih filmova, iako to možda zvuči ironično s obzirom da je film zaista težak te ću napraviti malo dužu stanku do slijedeceg gledanja. Odlični glumci, zanimljiva priča i još zanimljiviji naslov filma kojeg su naši prevoditelji naravno zasrali..

  • #5
    2 0

    postova:6
    natalie @ 29.9.2013. 14:13
    Nakon dugo vremena napokon kvalitetan film ss jednako kvalitetnom pricom. Ryan je odlican u svojoj ulozi, steta sto nije duze trajala.
  • #6
    0 0

    postova:158
    fantasma13 @ 9.10.2013. 22:51

    premračna atmosfera, rekao bih ne-ciljano... nije loš, al stvara neki grč svojom ozbiljnošću.

  • #7
    0 4

    postova:1
    gina1985 @ 17.12.2013. 0:03

    premonotono, uopće nema vrhunca niti nekakvog zapleta, radnja prespora. glumci su odlični ali nažalost to je jedina pozitivna strana ovog pretjerano hvaljenog filma.

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala