Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Hobit: Neočekivano putovanje

1 2
  • #1
    4 0

    postova:1130
    mario @ 15.11.2012. 22:27

    Od kad je trailer izašao ne prođe dan a da ovo bar par puta ne poslušam.

    Far over the misty mountains cold.
    To dungeons deep, and caverns old.... *hums*

  • #2
    8 2

    postova:48
    oldschool @ 16.12.2012. 19:02

    Poput dobre knjige, film svake minute postaje sve bolji i bolji...

    Dok je snimao Gospodare Prstenova, Jackson možda nije bio siguran kako će neke stvari ispasti no snimajuči Hobbita znao je točno što radi i što želi. Dok u Gospodarima imamo neizrecivo preduge scene, Hobbit jednostavno "klizi" i scene su izvrsno tempirane, niti preduge nit prekratke. Kada sam pročitao da če umjesto dva, napraviti čak tri filma od materijala koje je snimio bio sam zabrinut. Mislio sam da ćemo gledati dosadno dugu priču u kojoj ćemo se jednostavno izgubiti. No ako je suditi prema prvom djelu, trilogija će biti spektakularna.

    Dinamika filma je izvrsna, od samog početka kada upoznajemo družinu, radnja polako prelazi u avanturu koja svojim scenama jednostavno plijeni pozornost. U nijednom trenutku film nije dosadan , nego baš suprotno, čak i kada se "ništa ne događa", redatelj nas spretno odvodi u prošlost i objašnjava neki događaj koji je neposredno vezan za samu avanturu družine.

    Likovi su odlično razrađeni, čak i usputni, poput Radagasta Smeđeg dobivaju dubinu i razumijevanje tko su i što su. Bijeli Ork, Azog je spektakularan i zastrašujuč, pravi strah i trepet u jednoj avanturi poput ove. Patuljci su odlični, prava družina, prava ekipa, smiješni i razigrani, a opet prizemni u razumijevanju teške situacije te neizmjerno smjeli i hrabri.

    CGI je savršen, jednostavno savršen. Toliko detalja, toliko prekrasne fotografije. Pravi spektakl za oči. Koliko god su Gospodari donijeli jedan posebni vizualni doživljaj bajke i avanture, toliko Hobbit odlazi još dalje i daje nam priliku svjedočiti jednom standardu koji će teško biti tako brzo poboljšan. Što se tiče famoznih 48 sličica u sekundi, jedino što mogu reči da je slika stvarno dobra, neznam naime da li je to direktna posljedica toga. Još uvijek detalji postaju mutni kada se statična slika miče brzo ( možete primijetiti kod prikaza mape ), no slika u filmu je stvarno izvrsna.

    Vjerujem da ne postoji mnogo filmova od 2 sata i 50 minuta koje možete kao ovaj, pogledati u jednom dahu i žaliti što je gotov. Fantastična avantura zbog koje žalim što nisam dijete. Volio bih da sam ovakav film mogao pogledati kao dječak, to bi bilo nešto što bih pamtio cijeli život.

    Far over the misty moutains cold...To dungeons deep, and caverns old...

  • #3
    3 0

    postova:41
    borgia @ 19.12.2012. 12:36

    Spektakularno vizualno iskustvo, ali...

     

    Odmah da kažem da nisam pročitao niti jednu knjigu J.R.R. Tolkiena, dakle nije da sam razočaran po pitanju toga koliko je Jackson vjerno prenio priču sa papira na ekran. Nekako mi se ipak čini da Hobbit nije zamišljen primarno kao knjiga za malu djecu, što ovaj film po meni jest (iako ima pojedinih  scena koje bi za djecu sigurno bile uznemirujuće).

    Uspoređujući Hobbita sa Gospodarom prstenova (po meni izvrsna trilogija), priča mi se čini neusporedivo jednostavnija, mnogo manje mistična, patuljaka ima previše i kao rezultat jednostavno likovi nisu dobro razrađeni, jer unatoč 170 min. trajanja nema prostora za to. Problem je također što akcijske scene traju predugo, a da ne kažem kako su pomalo dosadnjikave jer sve one slijede isti obrazac gdje su junaci suočeni sa stopostotnim pogibeljnim situacijama,a na kraju uvijek stiže nekakvo "Deus ex machina" rješenje i eto svi su opet na broju, nikom ne fali ni vlas kose s glave i tralalala idemo dalje. Kroz cijeli film prisutna mi je ta jedna doza neozbiljnosti, jednostavno niti u jednom trenutku nisam bio zabrinut niti za jedan od likova, jednostavno nisam  imao osjećaj da bi se nekom nešto fatalno moglo desiti, s druge strane taj osjećaj je bio stalno prisutan u Gospodaru prstenova. 

    Pohvalio bi uvod filma, iako podugačak, po meni je najbolji dio filma, te bi posebno istaknuo pojavljivanje Golluma i zanimljivu scenu njegova susreta s Bilbom. Također iako nisam gledao film u 3D (jednostavno mi ta tehnologija nikad nije sjela), scene izgledaju izvrsno , krajolici su prelijepi i ne znam da li to ima veze sa tom novom tehnologijom od 48 sličica u sekundi ali film je vizualno superiorniji Gospodaru prstenova. Naravno da ću i ostale nastavke pogledati u kinu prvom prilikom, ali eto, nadam se da će ipak biti nešto bolji od Neočekivanog putovanja.

    Ocjena, velikodušnih 7,5/10

  • #4
    0 0

    postova:560
    crnisokol @ 19.12.2012. 14:56

    Nekako mi se ipak čini da Hobbit nije zamišljen primarno kao knjiga za malu djecu, što ovaj film po meni jest


    NamigujeHobit (knjiga) jest zamišljen kao bajka za djecu

  • #5
    0 0

    postova:256
    karter @ 20.12.2012. 14:03

    pogledao ga jučer 3D 48 fps i sve to. Nije tako loš kao što se govori ako uzmemo da je hobbit istina puno više dječja knjiga nego lotr i time puno nerealističniji (koliko fantasy uopće može biti realan).Vizualno savršen a priča očekivano prerastegnuta nekad i dosadna s obzriom da je kniga od tristotinjak stranica rastegnuta na tri trosatna filma jer jadnici valjda nisu dovoljno zaradili na lotru. Soundtrack istina odličan ali u globalu film meni puno lošiji od gospodara prstenova.

  • #6
    3 3

    postova:1
    m0n1k4 @ 10.1.2013. 13:54

    film je dobar... 

  • #7
    3 2

    postova:2916
    gorlock @ 4.2.2013. 0:05

    Vrlo interesantan film: na trenutke dosadan a ipak spektakularan, sa odličnom glazbom i nezaboravnim kadrovima, preplavljen emocijama i poetičnim trenucima, u određenim trenucima zastrašujuć, te ispunjen akcijskim scenama. Baš onako kako bi bajka i trebala izgledati ili kako je nazivaju epska fantastika.

    Ovakove filmove ili volite ili ne volite. Najgore je čekati nastavke.

    9/10

  • #8
    1 0

    postova:2527
    bearfoot @ 14.2.2013. 15:13

    nisam nikad čitao knjigu, nisam nikad imao potrebu saznati što je bilo prije, toliko su mi Gospodari prstenova bili potpuna i zaokružena priča...gledajući film, koji je savršen u svakom smislu, nemam taj osjećaj potpunog zadovoljstva kao kad gledam Gospodare, ne samo zato što znam da je Hobbit priprema za mnogo veću i konačnu avanturu, već se taj osjećaj provlači kroz cijeli film, nema dovoljno jakih likova, nema uvjerljivih sukoba među njima, nema dileme...na neki način mi je sad žao što nisam prvo čitao Hobbita , ali u vrijeme kad sam ja prvi put čitao Gospodare, prije 35 godina, nije se Hobbit ni mogao naći u knjižnici, a poslije mi više nije bilo važno, u smislu znam kraj, i nije važno što je bilo prije...

    gledajući film stalno sam imao osjećaj reprize, i stalno sam morao kronološki smještati događaje u vrijeme prije...iako nisam čitao knjigu jasno mi je zašto su Gospodari toliko popularniji od Hobbita a to je jasno vidljivo i u filmu...tehnički gledano film je na istom nivou kao i Gospodari, a priča ide kako ide, likovi su takvi kakvi su i nikad neće toliko prirasti srcu kao kasniji likovi, nije su tu moglo puno dodati da bi se dobio izražaj kao u Gospodarima...neki djelovi filma više vuku na dječji film, neki prizori borbe nisu čisti i jasni već su "zamuljani" u strku i metež, odvratna stvorenja kao što su Golum, Orci i Goblini prečisto su prikazani, gledajući ih nemamo osjećaj ljigavosti, odvratnosti, smrada, kao što nam mašta nalaže, već izgledaju ko' da se redovito tuširaju, uprljanije i smrdljivije izgledaju patuljci...mogu dakle već sad reći da serijal neće postići uspjeh kao Gospodari, kako zbog svega navedenog tako i zbog mnogo drugih stvari koje moj medvjeđi mozak ne može artikulirati...ali, da je kojim slučajem Hobbit snimljen prvi, a zatim Gospodari, a žao mi je što nije...

  • #9
    0 2

    postova:3
    ivi @ 28.7.2013. 11:24

    Osobno, Hobbit mi je definitivno bolji od Gospodara prstenova. Martin Freeman se odlično uklopio u ulogu Bilba, a sama radnja mi je "veselija" od GP. 

  • #10
    0 2

    postova:371
    cala @ 29.8.2013. 18:49

    film je na početku malo rastegnut ali mislim da je to nekako logično jer se bez ovakvog uvoda ne bi(za one koji ne znaju)znalo o čemu se u hobitu zapravo radi,i još mi je drago što je peter ubacio i ubacit će u ostala dva djela neke likove odnosno scene koje se u knjigama ne spominju-peter se nekim djelom želio dohvatiti i silmarilliona koji sam ja(iako ga nisam pročitao u cjelosti)shvatio kao jednu vrstu biblije međuzemlja jer je za one koji ne znaju u njoj opisan postanak svih rasa međuzemlja(spominje se eru-bog...)-znači film za razliku od prvog djela lotr-a ima više akcije ali mislim da je u lotr-u ipak uvod filma bolje napravljen a i scene u moriji su mi dorađenije od ovih u hobitu-svejedno film je odličan,za 10 ali lord of the rings je i dalje peterov film no1

  • #11
    0 6

    postova:203
    franorobert @ 29.8.2013. 20:00
    6.5/10
  • #12
    0 2

    postova:204
    iwax @ 11.10.2013. 16:27

    Danas sam ga gledao.Početak dosadan i malo previše dijaloga.Inače jako dobar film

  • #13
    4 1

    postova:507
    pandaboy @ 11.10.2013. 19:25

    Osobno, moj jedini problem sa filmom je taj da je od njega napravljena nepotrebna triologija. Da je film započeo i završio radnju knjige u jednom jedinom dijelu, bio bih oduševljen njime, ovako...eh.. cash grab spoiling movies again...

  • #14
    1 3

    postova:264
    filmofil1983 @ 25.4.2014. 12:04

    -Jedini grijeh Petera Jacksona u ovoj fantastičnoj avanturi je taj što je od nje napravljena trilogija.Pomalo je neozbiljno od ovakvog vizionara da od knjige koja ima 225 stranica se napravi trilogija,tako da smo u ovih 170 minuta dobili samo uvod u ono što slijedi.

    -Film je moram priznati vrhunski napravljen što se tiče specijalnih efekata,ali sam film nema smisla za sada dok ne pogledamo kompletnu trilogiju.Martin Freeman genijalno je utjelovijo Bilba Bagginsa,a moj najdraži lik iz Tolkienovog pera Gollum je fantastičan.

    -Dobro režirano,vrhunski odglumljeno,te specijalni efekti vrijedni divljenja su odlike ovog filma.Ne propustiti!

  • #15
    3 1

    postova:2916
    gorlock @ 14.12.2014. 14:14

    Bilo je zanimljivo ovaj film pogledati na RTL-u isprekidanog reklamama. Doista su ovaj puta dobro došle kao predah.

    Dobar termin, za Hobita, osobito kad znamo da se u kinima počeo prikazivati 3.dio Hobita. :)

1 2
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala