Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Lovac na jelene

1 2 3
  • #16
    0 1

    postova:104
    filmofil2004 @ 10.3.2016. 11:54

    Ne kuzim sto je cimino radio poslije ovog remek djela.Ovakva rezija se ne ponavlja.Glumci su odradili sjajan posao posebno Walken..Oskari zasluzeni.

  • #17
    0 0

    postova:147
    mandrak @ 10.3.2016. 12:52

    ... moj film Broj 1 ... ne postoji nešto bolje od ovoga .... barem za mene ....  ako ima još netko da ga pogledao nije nega to odmah učini ... 10/10 ....

  • #18
    1 0

    postova:5
    el_gringo @ 5.5.2016. 12:35

    Nezaboravni film 70ih, pogotovo vam se urežu one scene klađenja s ruskim ruletom...

  • #19
    0 0

    postova:54
    meanmotherfucke @ 6.9.2016. 15:17

    Fantazija od filma..

    Malo je uvod predug tj. vjenčanje (U Godfatheru je to puno bolje napravljeno),ali kada krene sjajno. De Niro je maestralan i zbog ove i uloge u Taxiu akademija mu duguje bar još jednog oskara. Walken ,Streep,Cazale svi odlicni.

    Što se meni najviše svidilo u ovom filmu je kao prijateljstvo između glavnih muških likova. Sve kao neki prijatelji,a svi po tuđim ženama/curaama mlate. Kao i real life.Sve u svemu ocjena 8/10.

  • #20
    2 1

    postova:392
    samuraj @ 15.11.2016. 13:50

    Koliko vidim jedini sam na forumu, a izgleda i na planeti kojem se ovaj film ne sviđa. Kada bih jednom sastavljao listu najprecjenjenih filmova, ovaj bi se komotno našao na njoj zajedno s "Klubom boraca", "Plavim baršunom" itd.

    Pogledao sam ga dva puta i oba puta osjetio isto - dosadu. S obzirom na to da ga je režirao Michael Cimino nije ni čudno, on mi je uz Tarkovskog jedan od najvećih dosadnjakovića u povijesti filma. Posebno mi je teško bilo izdražat prvi dio, onaj do odlaska u Vijetnam, da sam ga čak morao gledat iz dva puta. Kasnije je nešto bolje, isključivo zahvaljujući dobrim glumcima koji su mu dali malo žara, no i dalje je meni to slabašno. Emocije nisam doživio nikakve, suosjećanje s likovima, uživljenost u radnju, baš ništa.

    Nadam se samo da ću jednom u životu čut od nekog da djeli slično mišljenje sa mnom, jer ću od toliko pozitivnih komentara koje sam pročitao ozbiljno počet sumnjat u vlastiti filmski ukus.

  • #21
    1 0

    postova:507
    pandaboy @ 15.11.2016. 14:52

    @samuraj, ma nisi jedini. Nije ni meni baš nešto posebno ali niti loš, no ljudi će najviše komentirati ono što im je ili jako dobro ili jako loše, a za nešto u sredini se najčešće baš nema što puno ni reći. Dugo ga nisam gledao i mogao bih ponovno večeras pa da vidim kako će mi "sjesti" ovaj put.
    No u svakom slučaju mi je bolji od Ciminovog "Heaven's Gate"...to je kompliment? :P

  • #22
    0 0

    postova:392
    samuraj @ 15.11.2016. 15:21

    Hvala, već sam pomislio da ga svi smatraju remek djelom. Ipak jedno je istina, a to da je ovo kako god tko gledao najbolji Ciminov film. Taj "Heavens Gate" ako si uspio uopće pogledati do kraja ja ti se divim, jer je film ravan psihičkom zlostavljanju.

  • #23
    0 0

    postova:1473
    buffalobill @ 15.11.2016. 18:38
    @samuraj mozda taj za vecinu kultni film ipak treba smjestiti u vremenski i zivotni kontekst svakog od nas,meni osobno je dobar,jedino ne znam kako se to "omaklo" ciminu s obzirom na druge filmove koje je snimio,ali to je poznati misterij
  • #24
    1 0

    postova:48
    chevalier @ 15.11.2016. 20:11

    Film je rađen pomalo dokumentaristički, s određenim odmakom od likova. Uz to ima svoj ritam koji je za današnje holivudske standarde akcije/drame spor.

    Ali kvaliteta i značaj su neupitni, a gledanje neizbježno, makar zbog opće kulture.

  • #25
    1 2

    postova:1473
    buffalobill @ 15.11.2016. 20:18

    tako nekako,a sto se tice nemogucnosti identifikacije i suosjecanja s likovima,moram priznati da mi je zadnji puta to stvaralo problem,nisam se mogao poistovjetiti s nekakvim tvornickim sljakerima  iz vukojebine koji se opijaju,igraju biljar , tuku zene i idu u lov,makar sam igrao biljar,i sto puta bio u lovu ali nisam ubio nijednu zivotinju,dobro.. sljaker sam i opijao sam se

  • #26
    2 1

    postova:6
    langobard @ 16.11.2016. 13:43

    @buffalobill a jesi tukao ženu?

    Cool

  • #27
    1 0

    postova:1473
    buffalobill @ 16.11.2016. 14:21

    to jedino nisamSrami se

  • #28
    2 0

    postova:256
    karter @ 16.11.2016. 20:42

    Danas je tempo ne samo akcijskih već i kritički hvaljenih ajmo reći oscarovskih filmova neusporedivo brži nego prije i rijetko se susreće film epskog trajanja jer je u začetku problem za box office te neatraktivan za publiku. I mislim da je upravo ta činjenica problem većini zadnjih komentatora na ovoj temi. Također ga treba staviti u kontekst vremena, rane vijetnama su još svježe, shvatilo se kakav je to povijesni debakl bio, prikazan je razoran učinak rata na obične ljude kakvi i uvijek najgore prođu, znači snažne antiratne poruke uz priču o jakom neraskidivom prijeteljstvu, lijepe fotografije i jakih rola. Zanimljivo je i također uvođenje tog ruskog ruleta u film jer znam kako je negdje rečeno kako nema nikakvih podataka da je to bio način mučenja zarobljenika ili da su se takve igre privređivale. Druga stvar je ta što je cimino uvijek bio fasciniran kulturnim nasljeđem migranata u SAD-u i njihovim običajima, tu se znao zaboraviti kao i u vratima raja koji nakon početne katastrofe od strane kritike revidiran tako da ga neki danas smatraju remek djelom, meni je to uvijek bio dobar film daleko od remekdjela međutim solidan druga stvar je što se bavio temom koju amerikanci ne žele otvarati i njome se baviti, tako da postoji žal što je ostao praktično na samo ta 2 filma. Nije mi jasno kakva je poveznica tarkovskog i cimina osim što su redatelji i da su snimali filmove, jedan je snimao isključivo teške meditativne art filmove s jakim osloncem na vlastita filozofska razmišljanja o općim temama dok je drugi završio na kraju snimajući b akcijske filmove a i deer hunter i heavens gate nemaju nikakvog kontakta sa djelima tarkovskog. 

  • #29
    2 0

    postova:507
    pandaboy @ 16.11.2016. 22:07

    Vremenski kontekst, životni kontekst, tempo modernih holivudskih filmova, interes Cimina za teme kulture i života imigranata...sve to stoji i lijepo je objašnjeno tu po komentarima. Sve te stvari se mogu razumijeti, mogu se i cijeniti, no ne znači da će njihovo razumijevanje svakome nužno izazvati i dobar dojam zbog različitih interesa, pogleda na svijet i tko zna čega sve.

    Zašto je @samuraju film točno toliko loš, ne znam, valjda on zna pa je naj i njega pitati mada je već nešto i napisao o razlogu.
    Cimina i Tarkovskog nije ni uspoređivao, samo je rekao da je to još jedan primjer njemu dosadnog redatelja uz Cimina, to je sve...nema nikakve usporedbe njihovih djela, stila, ništa.

     edit: Imaš pravo @samuraj, nisi ni napisao da ti je film loš. Ako već tu pišem da ne treba nekome stavljati riječi u usta, odnosno u komentar, onda ne bih ni ja to trebao raditi :P moj bed...

  • #30
    2 1

    postova:392
    samuraj @ 17.11.2016. 0:35

    Ma nisam ja ni napisao da je meni film toliko loš, ako sam ga dva puta pogledao cijeloga naravno da mi onda nije bio katastrofalan. Ja sam samo napisao da film po meni nezaslužuje toliku hvalu. 

    Kao prvo: općenito ne volim filmove o Vijetnamskom ratu, jer su dokaz o tome kako povijest pišu pobjednici. Da pojasnim, nijedan drugi rat nije toliko iskritiziran u Americi, pa samim time i u njihovim filmovima kao Vijetnamski - jedini u povijesti kojeg su izgubili. Kao da im i ostali ratovi nisu bili imperijalistički, štetni i većinom nepotrebni. Pa ipak u nijednom filmu o nekom drugom ratu Američka politika nije tako kritizirana.

    Kao drugo; mnoge slavne filmove iz perioda 70 - ih smatram precjenjenima. Glavni razlog za to je što su se proslavili isključivo upravo tim što ste već spomenuli, da su u svom vremenskom periodu bili prvi koji su progovorili o nekim za tadašnje društvo škakljivim temama. To su npr. "Let iznad kukavičjeg gnijezda", "Taksist", i naravno "Lovac na jelene". Recimo ta tri filma, iako bi ih se dalo još nabrojat, nisu ponudili neke posebne umjetničke novitete niti su postavili nove standarde u stilu i izričaju. Oni su tada bili posebni samo zbog teme. Da su snimljeni petnaest ili dvadeset godina poslije nebi vrijedili ni izbliza toliko.

    I da, neznam zašto si @karter pomislio da ja uspoređujem Cimina i Tarkovskog kao slične režisere, nego sam napisao da su mi oni dvoica jedni od većih dosadnjakovića, ali za razliku od Cimina Tarkovskog cijenim i razumijem zašto ga neki vole, samo što meni njegovi filmovi jednostavno ne pašu. Ali o njemu bi radije nekom drugom prilikom.

1 2 3
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala