Volim čitati Kinga i pročitala sam podosta njegovih djela, među kojima i priču prema kojoj je snimljen ovaj film. Radi se o zanimljivom psihološkom trileru s elementima fantastike. Cijela priča se vrti oko pisca Morta Raineyja, kojega snađe piščeva najgora noćna mora - netko ga optuži za plagijat. Isprepliću se vanjski događaji oko njega (pr. razvod) s njegovim unutrašnjim dvojbama, što dovodi niza neobjašnjivih događaja i na kraju do, u Kingovu stilu teško dokučivog, ali (kad se otkrije) jednostavnog i logičnog raspleta. Raineyja je jako dobro utjelovio Johnny Depp te, iako nisam imala njegovu sliku pred očima kad sam čitala, nisam bila razočarana, a najbolji se pokazao u sekvencama bez dijaloga. Osim Deppa uvjerljivom se pokazala i Maria Bello u ulozi Raineyjeve uskoro-bivše supruge. Redatelj nije unio značajne promjene u tijek radnje pa mislim da mogu reći kako će obožavatelji Kingovih napetih priča biti oduševljeni, dok će ljubitelji filmskog žanra psihološkog trilera biti zadovoljni.