Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Snowden

1
  • #1
    4 0

    postova:35
    nix191 @ 28.9.2016. 14:03

    Film koji je na mene ostavio dojam! Jednostavno dovede do toga da se zapitas zasto je svijet otisao u tri p.m. i pokazao da nije bas sve onako kako nam politicari godinama trube(zlocesti Putin,zlocesti teroristi,sveti ameri itd)....Pogledati !

  • #2
    2 0

    postova:392
    samuraj @ 3.12.2016. 1:43

    Stone je za mene dobar primjer kako jednog umjetnika može uništiti politika. Od kako se je počeo previše politički deklarirati, filmovi su mu sve lošiji. Upravo zbog toga sam se pribojavao ovo gledat, no ipak na kraju mogu reći da sam čak i zadovoljan. Najzanimljiviji, a ujedno i najšokantniji dijelovi filma su svi oni prizori koji otkrivaju rad tajnih službi. Neznam dal je sve ono točno tako, većina sigurno je. Fino je prikazano i psihičko stanje glavnog lika, podsjetilo me je na jedan stari film s Genom Hackmanom. Gluma je osrednja, neki detalji su mi malo upitni, primjerice ona fora s rubikovom kockom, no tko zna možda je i istina.

    Moja ocjena 7/10. Jedan ipak iznadprosječan film od kojeg se ne treba ništa posebno očekivati, a opet s obzirom na to kakvi su filmovi zadnjih godina, vrijeda ga pogledati. Vjerojatno onima koji više vole Stona od mene, će se još i više svidjeti.

  • #3
    2 0

    postova:507
    pandaboy @ 4.12.2016. 17:52

    /spoiler sgsgsgsadpisati da ga je još prsten izdao ne znam kome ne bi pokvarilo film od početne scene sa prstenom

  • #4
    1 1

    postova:12
    piga @ 4.1.2021. 13:34

    @samuraj čovječe što ti pričaš. Pa zašto se umjetnost nebi bavila politikom. Pa sve je povezano s politikom. Zašto umjetnost nebi bila povezana s istinom, zašto bi samo morala biti apstraktna. Ako čovjek ima moć onda je baš super da pokušava rasvjetliti neke stvari. Nisam gledao film.

  • #5
    0 0

    postova:2916
    gorlock @ 4.1.2021. 21:50

    piga @ 4.1.2021. 13:34

    @samuraj čovječe što ti pričaš. Pa zašto se umjetnost nebi bavila politikom. Pa sve je povezano s politikom. Zašto umjetnost nebi bila povezana s istinom, zašto bi samo morala biti apstraktna. Ako čovjek ima moć onda je baš super da pokušava rasvjetliti neke stvari. Nisam gledao film.

    Jedno od osnovnih nepisanih pravila je da ne komentiraš ako nisi gledao film. 

    A sada komentar na ovaj film. 

    Film kao film je vrlo dobar, a tema može i ne mora biti istina. Ponekad kada pogledam neki film u kojem na kraju piše da je sniman prema istinitom događaju pitam se; Bože moj je li ovo stvarno istina, potom se vratim u svijet filma i ne želim razmišljati o tome, radije ću misliti kako je ipak redatelj, scenarist .... dodao nešto po svome u tu priču...

    Nažalost i u ono vrijeme 2016 kada su napisani prvi komentari na ovaj film, i prije toga, i dan danas svi tzv "zvizdači" vrlo brzo ispadnu nenormalni, a sve nenormalno postane normalno, e tu je politika upletena, a je li politika upletena u neki film ili nije zaboli me neka stvar, film ili mi se sviđa ili ne... uostalom politika je upletena u mnoge filmove, čak i u crtane filmove itd.... 

    Tako da @piga slažem se s tobom, samo drugi put još i pogledaj film, pa ga onda komentiraj, iskreno nadam se da ćeš ubrzo pogledati ovaj film i napisati svoj komentar na ovaj film.

  • #6
    1 0

    postova:81
    ahernar @ 4.1.2021. 23:48
    Gledam ovo drugi put i pitam se da li je film preinačen, skraćen?! Nema nekih scena i detalja kojih se jasno sjećam iz prethodnog gledanja!! ... Ok, i dalje je to izvrstan film - jer je ideja izvrsna i jer je događaj izniman. ... Da, zaista te potrese težina svjesne odluke o odbacivanju vlastite poželjne sudbine u korist teško dosežnog, dalekog cilja. Taj cilj je po etičnosti dostojan svetaca ili idealnih brahmana, pa se neminovno pitaš da li bi se osobno ikada odlučio ma i na djelić takvog poteza. S druge strane zadivljuje što taj potez NIJE bio impulzivan već temeljito razrađen i pripreman, dakle je planirao genijalac - kojem se divim. ... Dokumentaristički pristup i stvarni događaj znatno podižu film, stoga 8,8/10.
  • #7
    1 0

    postova:1473
    buffalobill @ 5.1.2021. 11:30

    naucen na Stoneov osebujan stil i dinamiku (JFK i Nixon npr) ,ovo mi je bilo toliko dosadno da sam prekinuo gledanje nakon nekih 45 minuta,glavni glumac bezlican i iritantan*
    *takav bezveznjak je valjda i taj Edward Snowden,sta je on ocekivao cime se bave te agencije?!,nije zasluzio da se o njemu snimi film uopce

  • #8
    0 0

    postova:392
    samuraj @ 5.1.2021. 13:13

    piga nigdje nisam napisao da se umjetnost ne smije baviti politikom, već da se Stone pokvario kao filmaš od kada je postao politički aktivist/analitičar. I to je nepobitna činjenica, preko 20 godina ništa vrhunski nije snimio, a kada daje intervjue sve više priča o politici, a sve manje o filmovima što u konačnici i daje ovakav rezultat. 

    Za razliku od buffalobilla meni ovaj film nije bio dosadan, gluma nije vrhunska mada mi je čak glavni glumac dobro pogođen za ovu ulogu. Slažem se s tobom i ja se isto pitam što je taj lik mislio čime će se tamo baviti? Potpuno ista stvar je i s "Rođen 4. srpnja" koji je jako dobar film, međutim i u tom i u ovom filmu glavni likovi su za stanje u kojemu su se našli sami sebi krivi i ja ih uopće ne žalim. I tu ću se nadovezati na politikanstvo u filmovima, jer predpostavljam da je Stone itekako htio prikazati da su oni žrtve sustava i države, a zapravo su samo žrtve svojih ambicija i naivnosti.

  • #9
    1 1

    postova:1473
    buffalobill @ 5.1.2021. 14:51

    ma dobar je Stone,ne mogu ni zamisliti da ne postoje jedan Platoon,The Doors ili Natural born killers,ali ovaj Snowden mi nije legao i gotovo,ne zalim tog lika,cak bi ga i strpao u zatvor zbog veleizdaje

  • #10
    0 0

    postova:517
    svrljozvrljo @ 6.1.2021. 13:03

    PLATOON ! Adagio for strings Samuela Barbera...nenadjebivo.

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala