Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Nader i Simin se rastaju

1
  • #1
    3 0

    postova:2
    azorka vau vau @ 9.9.2016. 15:11

    Svevremenski, uvijek aktualan film o životu, braku, djeci, osjećaju dužnosti i Drugome - bez obzira na prostorne i političke faktore.

  • #2
    5 0

    postova:392
    samuraj @ 9.9.2016. 20:46

    Za hrvatsku publiku možda nepoznati, ali u svijetu već priznati redatelj Asghar Farhadi napravio je film na već često obrađivane teme, no na jedan specifičan gotovo pa trilerski način. Na izgled jednostavna priča koja progovara o mnogim temama i to potpuno objektivno i nenametljivo, bez podjele likova na dobre i zle, glavne i sporedne, bez nametanja tko je u pravu, a tko nije. Film se dodiruje obiteljskih problema, socijalnih, moralnih, ali i daje nam uvid u današnje Iransko društvo gdje s jedne strane imamo sekularnu, a s druge fundamentalističku obitelj, gdje i jedna i druga pokušavaju živjeti po svojim načelima unutar istog državnog režima.

    Onaj tko je još prije gledao Farhadijeve filmove koji su do sada prikazivani neka pogleda i ovaj. Ponovno je tu odlična gluma, vrhunska dramska režija i pametan scenarij. Meni jedan od boljih filmova zadnjih godina u kategoriji drame.

  • #3
    2 0

    postova:1090
    yuma @ 9.9.2016. 23:09

    Samuraj, sve si dobro rekao. Naravno, postoji glavni glumac (SJAJAN!!!) s kojim se vrlo lako povezati, njegov lik je predivan u svakom pogledu. Njegova kćer je također divna, a mlada glumica je fenomenalna!! Glumac koji glumi bolesnog oca također je sjajan, toliko je uvjerljiv da sam na mahove mislila da su uzeli stvarno nekog dementnog starca za film pa sam zatekla samu sebe ljutu radi toga?!? :-Do  Svi ostali likovi u meni na mahove izazivaju gnušanje i ljutnju, ali vrlo lako odmah shvatim da oni imaju vlastitu perspektivu i počnem ih uvažavati. 

    Sjajan film koji prikazuje život kao sivo, nipošto ne crno i bijelo, a u gledatelju bi vrlo lako mogao probuditi zaboravljene osjecaje: empatiju, ljudskost, razumijevanje, toleranciju pa čak i ljubav prema bližnjem. 

    Svakome bih preporučila ovaj film, poučan je, ali ne dosadan i nametljiv. Trenutno ne mogu zabilježiti niti jednu zamjerku, stoga mu dajem 10/10

  • #4
    1 0

    postova:256
    karter @ 10.9.2016. 12:43

    Vrhunsko ostvarenje, dovoljno nenametljiv ali opet kritičan pristup iranskim klasama, društvu uz motivacije, likove, postupke koji kao da su iz našeg susjedstva, zajednički bilo kojem društvu ili kulturi. Najveće iznenađenje meni je da je tempo filma bliži krimi trileru nego ovakvoj kompleksnoj obiteljskoj, društvenoj drami, brz, dinamičan, napet. Gluma fantastična, režija, scenarij sve na najvišem nivou. Apsolutna preporuka 9/10.

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala