Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Pogled s neba

1
  • #1
    2 3

    postova:237
    pisatel @ 30.5.2016. 0:11

    Ozbiljno upozorenje svima koji nisu gledali film je NE GLEDATI TRAILER!

    Osim ako ne želite upropastiti iskustvo cijelog filma.

    Naime trailer pokazuje sve najzanimljivije scene filma i otkriva u dvije minute nevjerojatnih 80% priče filma.

    Vrlo dobar spoj špijunskog, ratnog filma i drame oko moralno-etičkih pitanja modernog ratovanja.

    Otvara se pitanje korištenja ubojite sile u određenim situacijama, kao i posljedice istih na sve uključene.

    Isto tako otvara i pitanje kako oružano djelovanje naravno prouzrokuje najčešće protureakciju i pogoršava stvar.

    Film pametno otvara mnoge teme iako ima određene propuste pa čak i jedan po pitanju priče koji je tu kako bi iznio poruku filma koju na sreću film ipak ima tako da iako mnogo toga ne nosi vodu prikazano je ipak u vidu poante filma.

    H. Mirren maestralno glumi ženu koja mora donositi brze odluke, iako je odabir nje kao operativne časnice vrlo upitan, mislim svaka čast ženi ali sa 70 god. voditi terensku operaciju danas ni kod nas se ne bi dogodilo unatoč situaciji u oružanim snagama, no dobro nije to jedina stvar koja se ne uklapa u ovom filmu pa je treba zanemariti.

    Alan Rickman (možda najpoznatiji kao glavni negativac u Umri Muški) je isto upečatljiv i to je nažalost pretposljednja njegova uloga r.i.p.

    Bitna stvar u tome svemu je pitanje koja je razlika između kolateralne žrtve i barbarskog zvjerstva, u lokaciji?

    Za razliku od europskih i sličnih samoubilačkih napada udaljena bojišta gdje gine veliki broj ljudi svaki dan su daleko od očiju, daleko od srca...

    [spoiler]

    Odličan mi je prikaz situacije gdje amerikanci bi raznijeli sve živo makar bilo 80 žrtava, dok britanci bi pustili teroriste da raznesu isto toliko ili više kako bi ih poslije mogli optužiti za zločin, iako su ih mogli spriječiti...

    Sad zašto je djevojčica nakon što se recimo ne smije igrati u vlastitom dvorištu pred ljudima (iako žene recimo moraju pokrivati zapešće ali ne i lice?!) ali zato može prodavati sama kruh tik do naoružanog sjedišta terorista, da ne spomenem kako nakon što su skoro ubili čovjeka ispred nje i pucali na sve strane mirno pokupila kruh koji je već prodan i prodaje ga dalje? (a recimo otac koji je u susjedstvu se pojavi tek nakon teške eksplozije,što je tekma bila na tv-u?)...

    Pa sad da ne spomenem koliko provjere traju namjerno radi drame za ispaljivanje rakete, da je stvarno tako ne bi nikad ništa uspjeli pogoditi jer bi teroristi već otišli doma na spavanje.

    Zanimljivo realno već postoje kolibri-kamere i u razvoju su kukci koji mogu slikati, uzimati DNA uzorke i postavljati čipove u obliku komaraca pa eto još jedna zanimljiva tema za prožvakati je tu.

    Nažalost potpuno neuvjerljivi je dio filma gdje samo što predsjednik SAD-a nije umiješan u odluku oko eliminacije što realno u ovom obliku se ne bi ni dogodilo pošto bi ministri i premijeri morali vijećati o svakoj pojedinačnoj ratnoj odluci praktički, u stvarnosti se svadbena povorka raketira i zalije napalmom jer su bacali petarde pa toliko o tome...

    Jedan mučenik vrijedi kao cijela vojska, jer se mučenika ne može uništiti dva puta kao ni ideju...

    [/spoiler]

  • #2
    2 3

    postova:57
    clauden @ 10.6.2016. 22:33

    Nikad još nisam gledao tako patetičan film.

    Dosadno, teatralno, razvučeno, a na kraju i nelogično. A opet, iznad svega, nadasve patetično.

    Na rubu gledljivosti. Tek sam negdje na pola filma shvatio da će čitav film ispaljivat jednu raketu. :facepalm

    Propagandno populistički uradak britanske vlade kako bi opravdala kolateralne žrtve u tzv. ratu protiv terorizma i javno obznanila svoje "najhumanije" napore da do njih ne dođe, a u stvari sakrila pravi uzrok zbog kojeg ratuje: no war, no money.

    5/10.

    Edit: ovaj me je film podsjetio na televizijsku dramu TV Titograd iz '88. "Đekna još nije umrla, a ka'če, ne zna se" koju je TV Zagreb sjećam se emitirala u udarnom terminu u 20 h kako bi umjetnički oplemenila naš samoupravni i samoprijegalački duh. To je tada bio glavni vid zabave, a u udarnom terminu išli su samo elitni uratci socijalističke dramske umjetnosti. Zašto to spominjem? Pa, u čitavom filmu ukućani iz neke crnogorske zabiti pišu pismo od nekoliko redaka o Đekni, kravi koja još nije umrla, a ka'će ne zna se.

    Dokaz da ne znaju samo Englezi razvuć jedno ispucavanje rakete na sat i pol, Crnogorci su pisanje pisma od tri rečenice puno ranije patentirali razvlačeči ga kroz cijeli film. Remek djela dosade.

  • #3
    2 2

    postova:237
    pisatel @ 11.6.2016. 20:05

    Istina da ima patetike u filmu koji je više drama recimo i da je okosnica filma manje-više jedna akcija no upravo u tome je ovdje draž, bez neke konstantne akcije izvesti napeti film koji nije jednodimenzionalna pucačina.

    Sad patetika ovisi o tome s kojeg se kuta gleda, istina da je tako prikazano no čisto kako bi film funkcionirao pošto je priča ionako izmišljena te mnogo toga je iskarikirano pa i ta patetika djeluje na način da unese napetost i prenese poruku.

    Mislim da ovaj film treba shvatiti simbolički o pitanjima koja postavlja ignorirajući Amerikance, Britance i od svih mogućih eto baš Kenijce?!

  • #4
    1 3

    postova:2527
    bearfoot @ 11.9.2016. 20:30
    Preporučam film...dovoljno napeto i zanimljivo...realnost dogadjaja i dilema i prikazanih rijesenja jest upitna, ali u kojem filmu nije....
  • #5
    0 1

    postova:1090
    yuma @ 19.11.2017. 22:53

    Vrlo napet film, bedast ali dobronamjeran u poruci i napet.

    Kratki opis filma sve otkriva i kvari film (trailer nisam gledala), a najavna rečenica desno od ikone filma opisuje zapovjednicu u najtežoj odluci karijere, a žena nije ni trepnula okom u filmu, ona je jedina zapravo točno znala što hoće! 

    8/10

  • #6
    0 0

    postova:601
    robertini @ 15.10.2021. 22:23

    Toliko recenzija, a nitko, baš NITKO ne spominje da se ovdje pojavljuje čuveni Jessy iz Breaking Bada, najbolje serije 2000-tih, tj. mladih Aaron Paul u tek drugoj važnoj filmskoj ulozi!!

    Inače, film mi je bio predosaaadddaaannnn za gledanje

  • #7
    0 1

    postova:158
    fantasma13 @ 15.10.2021. 23:07
    Dosadno
1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala