Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Zakon ljubavi
Raskošna telenovela o svijetu glume i pravosuđa, ljubavi i mržnje
  • Naša ocjena-
  • Vaša ocjena7/10

Zakon ljubavi

Zakon ljubavi

, 2008., Hrvatska, 0 min.
Zakon ljubaviZakon ljubaviZakon ljubaviZakon ljubaviZakon ljubaviZakon ljubaviZakon ljubavi
7.5
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Hej! Trebamo i tvoju ocjenu
Od kreatora popularnih telenovela "Villa Maria" i "Ljubav u zaleđu" Nova TV upoznaje nas s još jednim TV hitom. "Zakon ljubavi" zaintrigirat će nas svijetom glume i pravosuđa, te ljubavi i mržnje između dvije utjecajne zagrebačke obitelji Perković i Nardelli.

Priča o dvije zagrebačke obitelji, Perković i Nardelli, čije su pozicije u društvu i financijsko stanje slični, ali moralni stavovi i stil života suprotni.

Serija paralelno prati svijet mladih likova smještenih u vilu Perkovićevih, njihove odnose s ostalim likovima, te sukobe obitelji, spletke i rasplete.
Postoje i dva profesionalna svijeta; glumački, čiji je centar Akademija, te zanimljiv proces stvaranja zvijezda, nastanka predstava, te odnosa profesora i studenata. Suprotno je pravni svijet, u kojemu se preko Perkovićevog ureda stiče uvid u zanimljive slučajeve različitog profila, kao i političko-poslovne zakulisne igre.

Dvije glavne obitelji povezuje brak između Petra Perkovića (30), starijeg djeteta u obitelji Perković, pripadnika tipične zlatne mladeži, čiji je glavni problem što više nije baš toliko mlad, te Maja Lene Nardelli Perković (30), izuzetno uspješne mlade odvjetnice, koja je postala partnerica u odvjetničkom uredu Petrovog oca Zvonimira Perkovića (55), najpoznatijeg zagrebačkog odvjetnika s neupitnim političko-društvenim vezama, ali upitnim moralom.

Ukratko, Perković je čovjek koji se zna naći na pravom mjestu, poslove dobiva svojom pozicijom i političkim vezama, a pravni dio posla odrađuju odvjetnici u uredu, ponajprije Maja Lena. Za razliku od njega, ali i njegovog sina, kojeg je upoznala još za vrijeme studija na Pravnom fakultetu, Maja Lena je sposobna, talentirana i vrlo radišna odvjetnica koja Perkovića prati na svim važnijim raspravama, rješava sve komplicirane slučajeve koje on ne uspijeva srediti svojom vrstom “nagodbe”. Ona odvjetničkom uredu Perković donosi elitizam, profesionalnost i znanje.

Za razliku od nje, inteligentan, ali nesposoban razmaženi sin Petar nema nikakvu potrebu napredovati, dapače od posla i karijere draže mu je pijančevanje i lumpovanje, te se doslovno može podičiti jedino time što u njegove ruke dolaze slučajevi javnih osoba, u smislu klevete i slično, kao i zastupanja glumaca. Ukratko, nešto što njemu diže rejting među prijateljima, ali uredu ne donosi novac.

Upravo na taj način upoznao je i svoju ljubavnicu, Luciju (28), jednu od najvećih glumačkih zvijezda u Hrvatskoj. Prava ironija sudbine (i jedan od prvih zapleta u seriji) leži u tome što je Lucija žena Maja Leninog brata, Mateja Nardellija (30). Njihov brak je posljedica velike ljubavi još iz doba Akademije, a sve što su u međuvremenu radili zajedno postiglo je neviđen uspjeh i odmah postalo hitom. Dok je Lucija u kasnim dvadesetima zarađivala novac i stvarala ime glumeći u televizijskim serijama, Matej se orijentirao na male, ali elitne kazališne projekte,te postao redovni profesor na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Na početku serije, njih se dvoje pripremaju za veliku kazališnu premijeru djela Miroslava Krleže, u kojoj ona glumi jednu od glavnih uloga, najavljenoj kao njezin bombastičan povratak kazalištu. Međutim, Lucija je očito zasićena životom i snimanjima, te na probe dolazi nezainteresirana ili uopće ne dolazi. Neosporno je kako Matej voli svoju ženu, ali je i očit jaz između njih.

Zvonimir i Neva Perković, domaćica, “uzorna” žena i majka, imaju i mlađu kćer Unu, tipično dijete koje su roditelji dobili “slučajno”, odnosno, pod stare dane. Una je lijepa i inteligentna, ali razmažena i snob, nekoliko je godina radila kao model i manekenka, svidio joj se showbusiness, te je poželjela postati glumica.

Živi sama u kući koju su njezini roditelji darovali Maja Leni i Petru kao vjenčani dar, a koju je Maja Lena  s gnušanjem odbila kao preveliku za njih dvoje, par bez djece. Una se “velikodušno” ponudila da živi u kući koja je impozantna, s mnoštvom soba i bazenom, te koja će vrlo brzo, igrom slučaja, postati domom svih glavnih aktera mlađe generacije. Una se na početku serije nada kako će pomoću “obiteljskih” veza, tj. Mateja, upisati Akademiju. S obzirom na činjenicu da će se njegov brak vrlo brzo nakon početka serije i javno raspasti, a Una neće uspjeti proći na prvom prijamnom, ona će u aferi s njim vidjeti šansu da se realizira kao glumica.

Istovremeno, ambicije za upis na glumu ima i Klara (18), djevojka koja dolazi iz manjeg mjesta u Hrvatskoj, izuzetno lijepa i jednostavna, ali talentirana.
Nakon što Maja Lena u prvoj epizodi igrom slučaja sazna za prijevaru svog supruga, kao dio svoje osvete njemu, odluči iznajmiti njihovu zajedničku kuću u kojoj živi Una za vrlo mali novac, te useliti mahom studente, računajući na njihove razularene tulume i probleme s financijama, znajući kako je na to Petar itekako osjetljiv. Una, pak, cijelo vrijeme pokriva svog brata i njegovu ljubavnicu, te nema nikakav problem s tim da Lucija i Petar povremeno koriste njezin dom kao mjesto gdje se sastaju.

U kuću se, osim Une koja razočarana rezultatima prijamnog ostaje unutra, useljava i Klara koja samom činjenicom da je prošla na prijamnom, postaje Unina najveća suparnica. Njihovi su sustanari i Domagoj, student kamere na Akademiji, predmet požude zbog svog seksipila i šarma, ali od sudbonosnog susreta zaljubljen u Klaru, i Ivor, njegov najbolji prijatelj, koji putem raznih veza uspijeva upisati produkciju, ali je zapravo razmaženo derište. On je dečko koji će upasti u sve moguće probleme, a ponekad ih i sam proizvesti, jer je sklon alkoholu, brzim autima i neradu. Osim njih, u kuću useljava i Stella, Maja Lenina mlada asistentica i pripravnica u odvjetničkom uredu Perković.

Raspad nekad dva zlatna zagrebačka para, Maja Lene i Petra Perkovića, te Lucije i Mateja Nardelli, otkopat će i davno zakopanu ratnu sjekiru između Ignjata Nardellija i Zvonka Perkovića.

Uloge:
Zvonimir Perković (Zijad Gračić)
Markantan muškarac u kasnim pedesetima, oženjen Nevom s kojom ima dvoje djece, Petra i Unu. Vrlo tradicionalan i konzervativan. Jedan od najpoznatijih zagrebačkih odvjetnika  s neupitnim političko–društvenim vezama, ali upitnim moralom. Poslove dobiva svojim vezama i društvenim statusom, dok pravni dio posla obavljaju odvjetnici u uredu, ponajviše Maja Lena. Odnos sa suprugom Nevom je tradicionalan, ali bez prevelike strasti. Veže ih navika, a ne ljubav. Sa sinom je u vječnoj zavadi, dok kći obožava.

Neva Perković (Ankica Dobrić)
Majka Petra i Une. Zvonimira je upoznala za vrijeme studija na Pravnom fakultetu. Iako je diplomirala, nikada nije radila, već se posvetila odgoju  djece i vođenju kućanstva.  Poprilično je usamljena i dokona, voli “zaviriti u čašicu”. Nije neinteligentna, često stvari vidi točnije od Perkovića. Teško se nosi s njegovom hladnoćom i cjelokupnim zahlađenjem odnosa u obitelji.

Petar Perković (Ivica Pucar)
Starije dijete u obitelji Perković, pripadnik tipične zlatne mladeži.  Nakon završetka Pravnog fakulteta zaposlio se u očevom uredu, no od posla su mu draži izlasci i provodi. U ured donosi isključivo slučajeve javnih osoba koji uredu ne donose novac, ali Petru donose status u društvu. Oženjen je za Maja Lenu koja je također zaposlena u odvjetničkom uredu njegova oca. U tajnoj je vezi s Lucijom, ženom Maja Leninog brata. Kad se rastanu zbog njegove nevjere, Petar će pokušati napraviti nešto od sebe, možda baš zato da dokaže Maja Leni da može biti muškarac kakvog ona treba.

Una Perković (Marija Omaljev)
Tipično dijete koje su roditelji dobili pod stare dane. Lijepa i inteligentna, ali razmažena i snob kojoj su roditelji omogućili sve što je htjela. Bavila se manekenstvom, ali joj je to dosadilo te je odlučila upisati glumu na Akademiji dramskih umjetnosti. Nakon što joj ta namjera propadne zaposlit će se u “trač” novinama, izdajući sve oko sebe zbog svog vlastitog probitka. Izuzetno je lijepa i nikako neinteligentna, jednostavno, navikla je da joj se sve u životu poslužuje na pladnju.

Ignjat Nardelli (Slavko Juraga)
Uglađen i markantan muškarac u kasnim pedesetima. Bivši sudac Vrhovnog suda koji trenutno obavlja funkciju dekana na Pravnom fakultetu na kojem je ujedno i profesor. U braku je s Almom Sach s kojom ima dvoje djece, Maja Lenu i Mateja. Izuzetno moralan i pozitivan lik.

Alma Sach Nardelli (Jasna Odorčić)
Majka Maja Lene i Mateja.  Arhitektica sa zavidnom karijerom, koja je svojoj obitelji donijela status i novac. Inteligentna, nježna i suptilna. Za razliku od Neve, ima odličan odnos sa svojom djecom.

Maja Lena Nardelli (Vanessa Radman)
Partnerica u odvjetničkom uredu Perković i partneri. Sposobna, talentirana i radišna odvjetnica, posvećena svojoj karijeri.  U ured donosi profesionalizam, elitizam, ali i znanje. Udana je za Petra s kojim je hodala još u vrijeme studentskih dana. Na početku serije, na vrlo ružan način saznaje za njegovu prijevaru. “Žena od karijere”, ali u biti žudi za ljubavlju, nježnošću i pažnjom. Izuzetno je pravedna.

Matej Nardelli (Petar Ćiritović)
Kazališni redatelj i profesor na Akademiji dramskih umjetnosti. Oženjen je za Luciju s kojom je u vezi još od studentskih dana. Obožava svoju ženu, no između njih postoji očiti jaz. Vjeran je i lojalan Luciji, koja je za takvo nešto nesposobna.

Lucija Nardelli (Dolores Lambaša)
Jedna od najvećih glumačkih zvijezda u Hrvatskoj. U svojim dvadesetima glumila je isključivo glavne uloge u televizijskim serijama. Na početku serije najavljen je njen bombastičan povratak kazalištu. Glumi jednu od glavnih uloga u djelu Miroslava Krleže koju režira njezin suprug Matej.  Jako seksipilna, bahata i spremna učiniti sve za vlastiti uspjeh i promociju.

Domagoj Rebac (Filip Juričić)
Student kamere na Akademiji dramskih umjetnosti. Zgodan, seksipilan i šarmantan. Od prvog sudbonosnog susreta, zaljubljen u Klaru. Na početku serije bori se sa svojom mračnom prošlošću.

Ivor Vilić (Mario Mlinarić)
Najbolji Domagojev prijatelj. Razmažen dečko bogatih roditelja, sklon alkoholu, razuzdanim tulumima i brzim autima.  Putem raznih veza upisuje produkciju na Akademiji. Izuzetno duhovit, iza krinke “vječnog klauna” skriva se inteligentna i empatična duša.

Klara Bakić (Lucija Šesto)
Djevojka koja iz manjeg grada dolazi u Zagreb kako bi upisala glumu na Akademiji dramskih umjetnosti. Iznimno talentirana, lijepa i jednostavna. Odrasla je samo uz majku koja joj nikada nije spomenula oca. Nevina, naivna, ali i talentirana. Nimalo zla.

Tonka (Helena Minić)
Odvjetnica u odvjetničkom uredu Perković, ujedno i najbolja prijateljica Maja Lene. Realna i pametna, uvijek čvrsto stoji s dvije noge na zemlji. Svojim savjetima često pomaže Maja Leni.

Stella (Danijela Stanić)
Maja Lenina asistentica i pripravnica u odvjetničkom uredu Perković. Igrom slučaja živi u kući s Klarom, Unom, Domagojem i Ivorom.



Korisnicima koji su pozitivno ocijenili ovaj film sviđaju se i ovi filmovi
 
MarinaMarina
drama romantika telenovela
Miran i skroman život mlade djevojke se potpuno promijeni kad nasljedi veliko obiteljsko bogatstvo
  • MARINA
  • Ocjena: 3/3
  • Meksiko, SAD 2006
  • Sandra Echeverría, Manolo Cardona, ...
 
RebeldeRebelde
tinejdžerski telenovela
Priča o socijalnim razlikama među tinejdžerima koje je sudbina spojila u elitnoj školi
  • REBELDE
  • Ocjena: 1.5/3
  • Meksiko 2004
  • Monika Munoz, Enrique Rocha, Juan Ferrara, ...
  • Režija: Juan Carlos Munoz, ...
 
Oprezno s anđelomOprezno s anđelom
telenovela
Ljubavna priča o siromašnoj i poštenoj mladoj djevojci i uglednom nesretno oženjenom psihijatru
  • CUIDADO CON EL ...
  • Ocjena: 2.5/3
  • Meksiko 2008
  • Maite Perroni, William Levy, Laura Zapata, ...
  • Režija: Víctor Fouilloux, ...
 
Otvori svoje srceOtvori svoje srce
telenovela
Ljudi iz dvaju različitih svjetova pronalaze jedinu točku koja ih spaja a to je ljubav
  • Amor en custodia
  • Ocjena: 2/3
  • Argentina 2005
  • Osvaldo Laport, Soledad Silveyra, ...
  • Režija: Daniel Aguirre, ...
 
Draga neprijateljicaDraga neprijateljica
drama romantika telenovela
Dvije karakterno različite prijateljice iz djetinjstva se razdvajaju i postaju mrske neprijateljice
  • QUERIDA ENEMIGA
  • Ocjena: 3/3
  • Meksiko 2008
  • Ana Layevska (Lorena de la Cruz), ...
 
Tajna čokoladeTajna čokolade
telenovela
Priča o trnovitom putu povratka svrgnute skromne i plemenite vlasnice unosnog čokoladnog carstva
  • DAME CHOCOLATE
  • Ocjena: 2.5/3
  • SAD 2007
  • Carlos Ponce, Génesis Rodriguez, Khotán, ...
  • Režija: Leonardo Galavis, ...
 
Ne daj se Nina!Ne daj se Nina!
komedija drama telenovela
Priča o neuglednoj curi postigla je kultni status i veliki uspjeh diljem svijeta
  • NE DAJ SE, NINA!
  • Ocjena: 2/3
  • Hrvatska, Srbija 2007
  • Lana Gojak, Robert Kurbaša, Kristina Krepela...
  • Režija: Kristijan Milić, ...
 
Zauvijek susjediZauvijek susjedi
komedija telenovela
Prvi hrvatski dnevni sitcom
  • Zauvijek susjedi
  • Ocjena: 1.5/3
  • 30min, Hrvatska 2007
  • Ljubomir Kerekeš, Darko Janeš, ...
  • Režija: Daniel Kušan, ...
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala