Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Naši najbolji dani
Najdugovječnija serija u televizijskoj povijesti i živući spomenik svom žanru
  • Naša ocjena6/10
  • Vaša ocjena1/10

Naši najbolji dani

Days of our Lives

, 2006., SAD, 0 min.
Naši najbolji daniNaši najbolji daniNaši najbolji dani
1.1
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Hej! Trebamo i tvoju ocjenu
Duže od jednu trećinu stoljeća ove riječi predstavljaju seriju koja s ponosom nosi naziv najdugovječnije telenovele u televizijskoj povijesti. "Naši najbolji dani“ svoju su premijeru imali davne 1965., a ova neumorna 42-godišnjakinja bila je i ostala omiljena među ljubiteljima ovoga žanra. U svom dugom vijeku "Naši najbolji dani“ osvojili su čak 160 nagrada i zaslužili nevjerojatnih 230 nominacija. Među njima je čak 40 nominacija za prestižnu nagradu Emmy od kojih su šest ovogodišnje.

Izvršnom producent serije Kenu Cordayu posao je zapravo obiteljsko nasljeđe. Njegovi roditelji Betty i Ted Corday zajednički su kreirali i vodili ovu seriju kroz mnogo godina. Cordayevi i njihov suradnik William J. Bell učinili su revolucionaran potez smještajući dotad uobičajenu sapunicu o obiteljskim odnosima u prostorije bolnice. Prvi su osmislili seriju o liječničkoj obitelji. Priča u seriji prati živote profesionalaca srednjeg i višeg staleža u srednje američkom gradiću Salemu. Ključne obitelji su Hortonovi i Bradyevi. Ljubav, brak, razvod i obiteljska svakodnevica zajedno s bolničkim pričama, te studije živopisnih karaktera bolesnika psihijatrijskog odjela "Sveučilišne bolnice“ formula su dugovječnog uspjeha.

Kritičari oduvijek hvale ovu seriju, jer se od svojih početaka ne oslanja na tradicionalne uzore već na svoj originalan način portretira stvarnu suvremenu američku obitelj. Sedamdesetih godina serija je smatrana smjelom, otvarajući teme koje se druge serije toga doba, ne di usudile, kao npr. umjetna oplodnja ili međurasna ljubav. Slojevita fabula uključuje elemente ljubavne priče, avanture, misterije, komedije i nezaobilazne drame.

"Naši najbolji dani“ svoj uspjeh duguju izvrsnom pripovijedanju, interesantnim zapletima u izvedbi izvrsne ekipe glumaca i smislu za održavanje pažnje gledatelja tajanstvenim i nadasve originalnim zapletima. Od demonskih opsjednutosti i serijskih ubojica do već tradicionalnih žanrovskih zapleta poput zamijenjene djece, amnezija i nezaobilaznih ljubavnih trokuta, "Naši najbolji dani“ već generacijama nude vrhunsku televizijsku zabavu. 21. veljače 2005. serija je proslavila 10 000. nastavak koji je počeo prigodnim govorom Frances Reid koja je svoje najbolje dane darovala ovoj seriji. Ona je jedina članica originalne postave i od 1965. glumi Alice Horton, temelj, duh i pokretača svoje obitelji.



Korisnicima koji su pozitivno ocijenili ovaj film sviđaju se i ovi filmovi
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala